o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

colors, estats d'ànim i colorteràpia

Aquesta entrada és per tal de recollir informació per la part del projecte que més lluny està (en principi) de la part tècnica, electrònica i programació, per analitzar els colors. El efecte d'aquests sobre les persones. En criteris de construcció/decoració per aplicar-los al projecte. També en que modifica el nostre estat d'ànim; i com podem compensar els estats negatius, fent ús de la colorteràpia, la teràpia amb colors. Que és part de la finalitat del projecte.

La web punta angular d'aquesta secció la trobem al portal monografias.com, el completíssm escrit "Color, arquitectura y estados de animo" que com mostra el títol parla de tot el que seria aquest punt.

Efectes sobre l'estat d'ànim. Quins factors son importants? El clima és decisiu?
Al bloc de psicologia i relacions socials depsicologia.com, l'article "Estado de animo y clima..." parla d'estudis que analitzen aquesta relació i altres factors tant o més decisius que el clima.

A les següents quatre webs, colorteràpia i els efectes dels colors en les persones, a diversos nivells. I taules de colors - efectes que aniran molt bé per a la el·laboració de les taules de colors que tindrà el projecte.
http://www.naturalternativa.net/colorterapia-que-es-la-colorterapia/ és una breu descripció de que és la colorteràpia i els efectes dels colors.
http://www.boletindenewyork.com/colorterapia.htm és una taula de les influències del color en les persones, a diversos nivells.
http://www.gratisweb.com/zaida10/colorterapia.html és una altra visió, potser una mica més mística del mateix.
http://www.pixelteca.com/fotonica/colorterapia/vilajoyosa.htm és una web on de fotos de cases de colors a Vilajoiosa, però amb una descripció dels colors que he trobat interessant.

Evidentment no puc acabar aquest recull sense posar la definició de color a la wikipèdia , on hi ha un subapartat anomenat "Efectes dels colors sobre els estats d'ànim de les persones"

e-referències (en ordre d'aparició)

http://www.monografias.com/trabajos5/colarq/colarq.shtml

http://depsicologia.com/estado-de-nimo-y-climano-habra-relacin-entre-ambos-segn-estudios-cientficos/

http://www.naturalternativa.net/colorterapia-que-es-la-colorterapia/

http://www.boletindenewyork.com/colorterapia.htm

http://www.gratisweb.com/zaida10/colorterapia.html


http://www.pixelteca.com/fotonica/colorterapia/vilajoyosa.htm

http://ca.wikipedia.org/wiki/Color
 
http://es.wikipedia.org/wiki/Color#Efecto_de_los_colores_en _los_estados_de_.C3.A1nimo_de_las_personas


v:0.8