o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

experimentació comparativa i tria de sensors

Aquesta entrada té per finalitat veure diversos components, sobretot sensors, i experimentant amb ells, decidir quins inclouré al projecte.
Treballarem amb tres tipus de sensors, els de temperatura, els d'humitat, i els de só (micrófons).
El tercer tipus de sensors que usaré en aquest projecte, els sensors PIR no cal experimentar-los, dons el pràctic model adquirit (pololu.com, 10$) simplement s'alimenta a 5 volts (vcc i massa) i dóna una entrada alta si detecta una persona.
La resta de components que analitzo segueixen el mateix format de tres terminals, dos d'alimentació i un de sortida. Però aquests tenen una sortida analògica que llegirem com a tal, al contrari dels sensors PIR, que llegirem amb una entrada 1/0 digital.

micros
sparkfun MEME interface board (MicroElectroMecànic)

sparkfun interface micro electret


sensors d'humitat
808H5V5

Sparkfun’s carrier board for the HIH-4030


sensors de temperatura

en el cas dels sensors de temperatura, l'experimentació ha anat de una altra manera. He cercat i he trobat el MCP9700A, un sensor de temperatura molt barat (- de 2€), i que sembla tenir una bona repetitibilitat, tot i tenir un marge d'error gran. D'entre 1 i 2 ºC. Que és molt per a un termòmetre seriós, però potser no és rellevant per al meu projecte, dons es tractara de rangs de temperatura, i de transicions suaus. A més, un altre valor afegit d'aquest sensor és que la seva forma permet ficar-lo dins un petit tub metàl·lic. Això i la col.locació d'aquest en una caixa exterior ventilada assegura crec, una bona aproximació de la temperatura real. Així dons l'experiment serà sotmetre tres iguals a les mateixes condicions alhora i monitoritzar-los. Finalment, sinó hi ha hagut sorpreses triar-ne un qualsevol.


v:0.4