o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

dimensionament

Els leds escollits, segons dades dels fabricants, gasten 3 W de potència (1 W per canal RVB), i il·luminen entre 90 i 140 lúmens, amb un angle de 120º. Tenint en compte que van gairebé arran de paret, he estimat ( i és pendent de comprovar experimentalment) de posar un led per cada metre o tram de paret entre columnes de l'espai social. I he pensat de fer dues fases, per als jocs de llums, corresponents a cada una de les parets, una amb 9 i l'altre amb 6. En total 15, que són 45 W. Per veure la distribució d'aquests he fet el següent diagrama:



Per a dimensionar la font, he calculat el següent:

·45 W dels leds
·1 W de l'arduino i circuiteria
·x W en pèrdues i resistències

La font hauria de rendir uns 55-60 W, sense tenir en compte el rendiment del transformador CA-CC, la sortida d'aquest hauria de ser a 12 V 4.5-5 A, Que ja és tota una màquina, tot i que si la trobéssim a un altre voltatge potser també serviria, amb més voltatge i menys intensitat, o viceversa. Tot i que segurament necessitaria un circuit de transformació si el voltatge o la corrent són molt elevats, i això són més pèrdues del rendiment total.

v:0.5