o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

dimensionament

Els leds escollits, segons dades dels fabricants, gasten 3 W de potència (1 W per canal RVB), i il·luminen entre 90 i 140 lúmens, amb un angle de 120º. Tenint en compte que van gairebé arran de paret, he estimat ( i és pendent de comprovar experimentalment) de posar un led per cada metre o tram de paret entre columnes de l'espai social. I he pensat de fer dues fases, per als jocs de llums, corresponents a cada una de les parets, una amb 9 i l'altre amb 6. En total 15, que són 45 W. Per veure la distribució d'aquests he fet el següent diagrama:



Per a dimensionar la font, he calculat el següent:

·45 W dels leds
·1 W de l'arduino i circuiteria
·x W en pèrdues i resistències

La font hauria de rendir uns 55-60 W, sense tenir en compte el rendiment del transformador CA-CC, la sortida d'aquest hauria de ser a 12 V 4.5-5 A, Que ja és tota una màquina, tot i que si la trobéssim a un altre voltatge potser també serviria, amb més voltatge i menys intensitat, o viceversa. Tot i que segurament necessitaria un circuit de transformació si el voltatge o la corrent són molt elevats, i això són més pèrdues del rendiment total.

v:0.5

mesures de l'espai social

Per tal de dimensionar el projecte, pas essencial és mesurar l'espai on s'instal·lara. Amb aquesta finalitat he realitzat el següent esquema amb les mesures.



El que hi ha en verd, que oblidat de posar a la llegenda, és l'entrada i el vidre que ocupa la façana, tot muntat en una estructura de ferro.

v:0.7