o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

justificació del projecte

Aquest projecte sorgeix com a idea per a solucionar la il·luminació auxiliar del local seu social d'una associació. Aquest espai està il·luminat per una columna central del fals sostre acústic, seguint el llarg del local, on hi ha uns panells amb leds blancs fins a una potencia de 50W. Veure el esquema següent
Tot i que la llum al local és clara i es podria dir suficient per a la majoria de coses, s'ha estimat que una llum de reforç, sobretot per els laterals, on la llum és més pobre, és necessària.
Aquí entra l'interès del projectista per els leds rvb, amb els que trastejava per curiositat, i va proposar a l'assemblea de fer un sistema d'il·luminació amb aquestos, que podria ser molt més versàtil, de colors i igualment eficient que la il·luminació instal·lada, i a la llarga econòmic.
Perquè l'argument ambientalista, sostenibilista, com se li vulgui dir al intent de reduir el consum energètic, millorant sobretot el rendiment de les instal·lacions, és també una de les meus interessos i prioritats, i dels de l'associació.
I el tercer eix d'encaix arriba de una proposta de la universitat de projecte realitzat amb Arduino, una plataforma de computació física desenvolupada en comunitat i registrada amb llicència lliure del tipus CC (creative commons). Jo, el projectista, ja havia fet servir aquesta plataforma, dons també és part del meus interessos. I aquest tipus de projectes, de codi obert, llicències obertes,... també s'enmarquen dins els principis de l'associació, per tant semblava tot d'allò més lligat.
Al mostrar el borrador de proposta al meu director de projecte, aquest li va semblar molt interessant, acabant d'arrodonir per a mi aquesta justificació.

v:0.7