o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

dies de proves i experiments

Els últims deu dies, que gairebé no ha tengut activitat el bloc, no vol pas dir que hagi estat sense fer res del projecte, al contrari, hi he estat treballant més que anteriorment, tot i que no he anat penjat el que feia. Essencialment han estat uns dies de provatures per a decidir els components del projecte final. Després de rebre paquets de diversos llocs de la península i el món, he recollit una sèrie de components que podria usar en aquest projecte, i he estat fen proves per decidir-me per alguns d'ells.

sensors d'humitat

Tenia dos models de sensors d'humitat per a provar i comparar per un sol de temperatura del que volia analitzar la resposta. Al final, però, vaig veure en fer la última comanda a bricogeek.com, que disposaven d'un altre model de sensor, de la família SHTXX, que feia temps que en seguia la pista sense haver-lo trobat fàcilment. Aquest és un integrat, amb el seu circuit d'interfase (de sparkfun.com), ofereix mesures de temperatura i humitat amb comunicació sèrie.

Així dons, quan ja tenia més o menys decidits quins sensors usaria ha aparescut aquest, i amb ell he fet unes proves, comparades amb un altre bloc de mesura de temperatura + humitat. Dons per un preu lleugerament superior, aquest integrat promet bones característiques, i crec que seria un error descartar-lo directament tenint-lo.

Conclusions de les proves


Sobre sensors d'humitat

La resposta dels dos sensors d'humitat ha estat molt similar, així que el que he acabat escollint ha estat el 808H5V5, dons a preus similars, aquest és més fàcil d'aconseguir, i més senzill d'implementar

Sobre sensors simples MCP9700A vs l'integrat SHT15

La prova de al final 4 MCP9700A en paralel, ha demostrat que tot i ser molt barats aquest sensors, tenen alguns inconvenients. A part que el circuit d'adaptació (un condensador d'1 uF en paralel entre 5 volts i masa) em donava problemes al alimentar-lo des de l'arduino, aquest sensor ha demostrat ser poc precís (tolerància de 2 ºC) i tenir poca repetitibilitat. Això m'ha portat a anotar dues coses sobre la seva implementació: Haurà de tenir alimentació independent (així no s'interfereix amb l'arduino) i el valor que prengui, per ser considerat seriós, haurà de ser la mitjana aritmètica de diverses mesures. Unes 10?

L'integrat SHT15, ha demostrat funcionar molt bé, essent almenys tan precís com els sensor d'humitat analitzats, i molt superior el de temperatura al MCP9700A. Tot i això, la tolerància d'aquest últim de un parell de graus centígrads, no representa un gran problema en aquest projecte. La comunicació sèrie a més, tot i no ser utilitzada actualment en el plantejament d'aquest projecte, la volia deixar com a una de les opcions de millora futura d'aquest, i per tant preferia no implementar res que necessités d'aquest tipus de comunicació amb l'Arduino,


Micròfons



taules comparatives


v:0.1