o bé

Projecte d'il·luminació de suport d'un local social basat en leds RGB (RVB) controlats mitjançat la plataforma de computació fisica lliure Arduino.

components gratuïts i dissenys definitius

La mala sort del propietari d'un portàtil que va morir, és bona sort per a mi i el meu projecte. Certificador de la seva irreparable mort i lliure disposador de les seves despulles, he heretat d'entre altres coses una font d'alimentació per portàtil. Ni més ni menys que 19 volts amb 4,55 Ampers, un total de 86,45 Watts, del tot suficient. Això fa haver d'afegir al projecte alguns components addiccionals, reguladors de voltatge a 12 v, l'ideal pels circuits ideats. L'inconvenient? que encareixen el projecte i gasten molt; per sort el preu no és el de la font d'alimentació de corrent continua sencera, i de la que disposo, de potència va sobrada.
Altra cosa que aporta aquest indispensable component, la font d'alimentació, és definició. Al tenir ja un component definitiu, i aquest resoldre variables, he començat ja a pensar en les plaques de suport dels leds, de control de potència d'aquests, i ara també de regulació de voltatge.
Així que he he decidit començar a dissenyar aquestes plaques per 2 motius addicionals, o quasi 3. S'en han de fer vàries de cadascuna, i amb això em pot ajudar el meu amic perales que fa electrònica i podria fer les plaques si li passo els dissenys. L'altre és que amb això i quan arribin els leds escollits de la xina, es podrien instal·lar per anar fent provatures amb el control i l'automatització, però ja sobre l'aplicació definitiva del leds.

numero de plaques per tipus

1) regulador+integrat+resistències+led = 5
2) integrat+resistències+led = 3
3) resistències+led=7

El esquema de les connexions d'aquestes plaques



numero de terminals d'e/s

tipus . entrada . sortida . total . totals
1 . 5 . 5 . 10 . 50
2 . 5 . 5 . 10 . 30
3 . 5 . 0 . 5 . 35
TOTAL TERMINALS 115


Aquesta última taula, la he fet per tal de pensar en quin serà el millor tipus de terminal o connector serà l'ideal per a aquestes plaques, o si al final soldaré cables directament, depenent de al preu que els hi hagi...

Finalment cal dir sobre l'esquema, que les connexions representades com a 12 volts ho son també dels canals rgb, que no he fet per mantenir la legibilitat d'aquest.


v: 0.7